Pieczone, chrupiące ziemniaki według przepisu Magdy Gessler. Nic tylko palce lizać

Zdjęcie ilustracyjne

Zdjęcie ilustracyjne (fot.Pixabay)

Mamy dla Ciebie cały przepis.

g

Składniki:

ziemniaki 4 (odmiany mączystej
olej 1 łyżka
sól i pieprz
gęsty jogurt 500 ml
czosnek 4 ząbki
świeży koper 4 łyżki
szczypiorek 4 łyżki
natka 4 łyżki

Sposób przygotowania:

Nagrzać piekarnik do 200°C. Wyszorować i osuszyć ziemniaki. Nakłuć każdy ziemniak widelcem, posmarować olejem i posypać solą i pieprzem. Żeby skórka była miękka należy przed pieczeniem zawinąć ziemniaki w folię aluminiową, żeby była chrupiąca – nie zawijać. Ułożyć ziemniaki na blasze. Piec godzinę. Sprawdzić nożem, czy środki są miękkie. Wymieszać wszystkie składniki okrasy. Ziemniaki przekroić na połówki. Podawać z jogurtowo-ziołową okrasą.

Przypomniało mi się coś innego. Dietetyczne placki, które zrobisz z dwóch składników. Zakochasz się w tym przepisie. KLIKNIJ TUTAJ i zobacz!

MottoMotto autor: Niezwykle